ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό πράσο μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
10 τοματίνια
Ξύσμα από 1 λάιμ
100 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, χοντροκόβετε το σπανάκι και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιολαδο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο και τον άνηθο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σπανάκι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, συνεχίζετε με τα τοματίνια και χαμηλώνετε αρκετα την φωτιά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνάτη φωτιά να ζεσταθει καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα καλαμαράκια για 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ξύσμα λάιμ, σβήνετε με το λευκό κρασι και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα το σπανάκι με τα τοματίνια και από πάνω τα σοταρισμένα καλαμαράκια.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!