ΥΛΙΚΑ
– 1 1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
– 2/3 περίπου λάδι
– 1/2 κούπας ρίγανη ξηρή
– 4 ώριμες ντομάτες σε ροδέλες
– 1 φλυτζάνι περίπου δυόσμο, φρέσκο ψιλοκομένο
– Αλάτι και Πιπέρι
ΚΡΕΜΑ
– 3/4 της κούπας σιμιγδάλι ψιλό
– 1 λίτρο γάλα
– 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
– 2 αυγά
– Αλάτι και πιπέρι
– 2 κουταλάκια της σούπας τριμμένη φρυγανιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνουμε στο νερό για 30 λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας καλά. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ταψί, τις αλείφουμε με λάδι, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, τις αφήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μια στρώση μελιτζάνας, τις σκεπάζουμε με μια στρώση ντομάτας και σκορπίζουμε από πάνω λίγο δυόσμο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία τελειώνοντας με μια στρώση μελιτζάνας.
Για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου δέσει το μείγμα. Το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα πάνω στις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 με 40 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Υ.Γ. Πολλοί φίλοι και φίλες μπορείτε επίσης, αν σας αρέσει η φέτα, να σκορπίσετε τριμμένη ενδιάμεσα στις στρώσεις μελιτζάνας και ντομάτας και ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στρώσεις πατάτας, πιπεριάς και κολοκυθιών με την ίδια διαδικασία.