ΥΛΙΚΑ
500γρ. φιλέτο μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μικρά κομμάτια
500γρ. σταμναγκάθι
χυμό από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
μιάμιση κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι βράζετε το σταμναγκάθι για 10 λεπτά. Το σουρώνετε καλά και το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ.
Χτυπάτε καλά τη μουστάρδα με το χυμό από το λεμόνι και το ελαιόλαδο και προσθέτετε το μαϊντανό. Ρίχνετε τη βινεγκρέτ στο μπολ με το σταμναγκάθι και το αφήνετε να μαριναριστεί μέχρι να τηγανίσετε το ψάρι.
Αλευρώνετε τα κομμάτια του ψαριού και τα τηγανίζετε σε τηγάνι με καυτό λάδι για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Σερβίρετε το σταμναγκάθι σε τέσσερα πιάτα, μοιράζετε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και γαρνίρετε με λίγη κάπαρη πριν σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Τίνα Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!