ΥΛΙΚΑ
300 γρ. φάβα βρασμένη (κρύα), όχι πολτοποιημένη
1 κρεμμυδάκι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο (ή άνηθο)
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ούζο
1 αβγό χτυπημένο
1/3 φλιτζανιού αλεύρι
αλεύρι για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζετε το μίγμα και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει (μπορείτε να το ετοιμάσετε και αποβραδίς).
Παίρνετε μία μεγάλη κουταλιά από το μίγμα, πλάθετε κεφτέδες διαμέτρου 4 εκ. περίπου και τα πιέζετε λίγο να απλώσουν. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Ζεσταίνετε αρκετό λάδι (περίπου 2εκ.) σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τους προσεκτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε τους φαβοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τους σερβίρετε ζεστούς.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food Styling: Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!