ΥΛΙΚΑ
800γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο, κομμένο στα 4
1 φλιτζάνι μπίρα
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τον μπακαλιάρο
λάδι για το τηγάνισμα
Για τον πουρέ αρακά
200γρ. αρακά κατεψυγμένο, βρασμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνετε την μπίρα και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να γίνει λείο κουρκούτι. Το αφήνετε για 30 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.
Αλευρώνετε ελαφρά τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σ’ ένα τηγάνι και, αφού κάψει καλά, βουτάτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τον πουρέ: Βάζετε στο μπλέντερ τον βρασμένο αρακά μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και πολτοποιείτε. Διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο.
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό, συνοδεύοντας με τον πουρέ αρακά, φέτες λεμονιού και τηγανητές πατάτες.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!