ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια
3 αβγά
400 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια
200 ml γάλα φρέσκο
100 ml ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο φρέσκο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κουτ. γλυκού baking powder
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 20 λεπτά. Τα στίβετε λίγα-λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.
Βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αβγά, 250 γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια και το baking powder, τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύετε.
Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο.
Απλώνετε με τα χέρια σας το μείγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).
Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνετε την μπατζίνα για 30-35 λεπτά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!