ΥΛΙΚΑ
– 150 κουκούτσια από βερίκοκα,
– 1 κιλό κονιάκ
Για το σιρόπι
– 3 ποτήρια νερό,
– 1 κιλό ζάχαρη.
EKTΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο ρίχνουμε τα κουκούτσια. Προσθέτουμε το κονιάκ, κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε στον ήλιο για 1 μήνα. Κατόπιν με το νερό και τη ζάχαρη ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις δέσει το σιρόπι, στραγγίζουμε καλά το κονιάκ από τα κουκούτσια και το προσθέτουμε στο σιρόπι. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια δυο βράσεις και μετά το αφήνουμε να κρυώσει και το αδειάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια.
ΜΑΡΙΑ ΖΑΪΜΗ-ΠΕΡΓΑΝΤΗ
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube