ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φιλέτο από λευκό ψάρι (σφυρίδα, ροφό ή βλάχο)
2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
4 γρ. κύμινο
40 γρ. ελαιόλαδο
2 κρόκοι αυγών
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέτουμε τα πράσα. Ιδανικά, περνάμε το ψάρι μαζί με τα πράσα από μηχανή του κιμά.
Προσθέτουμε το κύμινο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε στο αλεύρι.
Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να έχουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Tips: Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα στους κεφτέδες και γενικά σε όλα τα θαλασσινά που θέλετε να τηγανίσετε, τα πανάρετε με ψιλό σιμιγδάλι.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!