ΥΛΙΚΑ
10 σφιχτά αβγά, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
3-4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο, στο μέγεθος ενός καρυδιού
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ, χτυπημένο στο multi
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε την κανέλα, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο και το μίγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα και φέρνετε δυο τρεις βόλτες. Προσθέτετε την ντομάτα, αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα αβγά, με ένα κουτάλι φροντίζετε να καλυφθούν με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά επιπλέον. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!