ΥΛΙΚΑ
-170 γρ. άχνη ζάχαρη
-50 γρ. κακάο
-330 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
-2 τεμ. αυγά
-550 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
-ζάχαρη, κρυσταλλική για τη διακόσμηση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός της κρυσταλλικής ζάχαρης), για να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη για να μαλακώσει και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. έκαστο.
Τα ρολάρουμε πάνω στην κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν περιμετρικά, και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
Τοποθετούμε τις φέτες ξαπλωτά πάνω σε μία λαμαρίνα, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!