ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. σπαγγέτι
-500 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
-40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
-2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
-8 κόκκους πιπέρι μαύρο
-6 κόκκους μπαχάρι
-φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα σπαγγέτι να βράσουν al dente. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνετε τις φράουλες.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τους κόκκους πιπεριού και μπαχαριού. Αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες (περίπου 15 λεπτά).
Ραντίζετε με το ξίδι και αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.
Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.gr – Styling: Κ. Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!