ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό (λαιμός), σε κύβους
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε φέτες + λίγο από το τρυφερό πράσινο μέρος για το σερβίρισμα
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 φλιτζάνι μπίρα
χυμό από ξύσμα 1 λεμόνι
χυμό από ξύσμα 1 λάιμ
1 κουτ. σούπας μέλι
θυμάρι ξερό
λίγο μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε στικ ή κυβάκια
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μαζί με τον κουρκουμά μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε τότε μέσα τα κυβάκια του χοιρινού και το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Προσθέτετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Σβήνετε με την μπίρα, πασπαλίζετε με το μπούκοβο και αλατίζετε. Αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του. Προσθέτετε τότε το θυμάρι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ και βράζετε για λίγο ακόμη ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
Στο μεταξύ τηγανίζετε τις πατάτες σε καυτό λάδι μέχρι να κάνουν μια ωραία κρούστα.
Σερβίρετε την τηγανιά πασπαλίζοντας με λίγο πράσινο κρεμμυδάκι και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι. Συνοδεύετε με τις κίτρινες τηγανητές πατάτες.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!