ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες χοιρινές
Για τη μαρινάδα:
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
Ένα τέταρτο φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τις συνοδεύετε με ένα chutney φρούτων της επιλογής σας.
Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης – Food styling: Αντωνία Κάτη
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!