ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ρόκα καθαρισμένη
250 γρ. κασέρι, σε κύβους
50 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
6 αβγά
1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη ή τραχανά
3-4 κουτ. σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους στους 180 β. Κελσίου. Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τη ρόκα. Την κόβετε με το ψαλίδι σε χοντρά κομμάτια.
Χτυπάτε τα αβγά σε μπολ με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι, την τριμμένη φρυγανιά, μία κουταλιά από το λάδι, τα κουκουνάρια, τις λιαστές ντομάτες αν βάλετε και τη ρόκα.
Λαδώνετε μια αντικολλητική φόρμα και ρίχνετε το μίγμα. Το ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνειά του. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο της τούρτας τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμη.
Βγάζετε την ομελέτα από τον φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρή. Τη βγάζετε με προσοχή από τη φόρμα και τη σερβίρετε, προσθέτοντας μερικά κλαδάκια ρόκας.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κάτη
Tips
Για να βγάλετε την ομελέτα πιο εύκολα από τη φόρμα, μπορείτε να καλύψετε τον πάτο της φόρμας με λαδόκολλα βρεγμένη και στυμμένη.