ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πένες, ολικής άλεσης
αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
πιπέρι
1 κολοκυθάκι
200 γρ. μπρόκολο
50 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
παρμεζάνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τις πένες, αλάτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
Σουρώνουμε, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Κόβουμε το κολοκυθάκι σε μικρά κυβάκια, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο στη μέση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πέννες, θυμάρι, δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο και παρμεζάνα τριμμένη.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!