ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
– 1/2 φλιτζάνι λάδι για την γέμιση
– 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
– 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
– 2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
– 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 4-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
– Αλάτι, πιπέρι και λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το κοτσάνι και βγάζουμε μια φέτα κατά μήκος, αφαιρούμε λίγη ψίχα για να χωρέσει η γέμιση ή τις σκίζουμε κατά μήκος τις πασπαλίζουμε με αλάτι τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βάζουμε λάδι σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την ντομάτα και το μαϊντανό, τα αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά και ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.