ΥΛΙΚΑ
6-7 ντομάτες ώριμες, χοντροκομμένες (χωρίς τη φλούδα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
250 γρ. φασόλια άσπρα, μικρά, μουλιασμένα αποβραδίς
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα χοντροτριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλερι με το ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το σκόρδο, ανακατεύετε και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και τα φασόλια στραγγισμένα από το νερό.
Σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια (αν δεν είναι νέας σοδειάς, ίσως χρειαστείτε παραπάνω χρόνο).
Ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλα 5 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ρίχνετε στη σούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύετε και γεμίζετε τέσσερα μπολ.
Πασπαλίζετε κάθε σούπα με τριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύετε με φρεσκοψημένο σκορδάτο ψωμί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – food styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!