ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
3 κουταλιές της σούπας ελιές σε ροδέλες, στραγγισμένες
200 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γκούντα τριμμένη
1 κρεμμύδι σε φέτες
3-4 κουταλιές της σούπας πέστο
λίγο ελαιόλαδο και μερικά φυλλαράκια βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνετε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο ταψί το οποίο έχετε αλείψει με λάδι. Αναδιπλώνετε τις άκρες της περιμετρικά να φτιάξετε ένα «στεφάνι». Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα και ψήνετε για 15′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C να πάρει χρώμα.
Βγάζετε τη σφολιάτα από το φούρνο και θρυμματίζετε στο κέντρο. Απλώνετε το πέστο, τα ντοματίνια (κρατάτε μερικά για τη διακόσμηση), τα κρεμμύδια και τις ελιές. Πασπαλίζετε με τα τυριά και ψήνετε για άλλα 20′ στο φούρνο μέχρι να λιώσουν. Διακοσμείτε με ωμά ντοματίνια και βασιλικό.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!