ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
300 ml γάλα
3 αβγά
125 ml ελαιόλαδο
500 γρ. τυριά διάφορα (φέτα, κασέρι, ανθότυρο), τριμμένα ή θρυμματισμένα
260 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, τον άνηθο, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε κομμάτια και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!