ΥΛΙΚΑ
– 300 έως 350 γρ. σαβαγιάρ
– 1 κομπόστα της αρεσκείας μας μαζί με το σιρόπι της
– 1 μόρφατ χτυπημένο σε σαντιγύ ή 1 κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγύ
– 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο εβαπορέ
– 3 κουτιά ζελέ της αρεσκείας σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίζουμε την κομπόστα από το σιρόπι της και αυτό το χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη.
Στο μισό σιρόπι προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κονιάκ και ραντίζουμε τα σαβαγιάρ αφού τα στρώσουμε σε ένα ταψάκι. Μεταφέρουμε το υπόλοιπο σιρόπι σ’ ένα ποτήρι νερού και το συμπληρώνουμε με νερό. Το ζεσταίνουμε καλά και διαλύουμε εκεί το ένα κουτί ζελέ. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού έχουμε ετοιμάσει την σαντιγύ την ρίχνουμε σε ένα μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε με το μίξερ να φουσκώσει και προσθέτουμε κρύο ζελέ ανακατεύοντας καλά και απλώνουμε την κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ.
Πάνω από την κρέμα στρώνουμε φρούτα της κομπόστας. Ετοιμάζουμε τα άλλα δυο ζελέ και μόλις πήξουν ελαφρά τα απλώνουμε με προσοχή πάνω στην κρέμα και στα φρούτα του ταψιού. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρουμε κρύο.