ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
– 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα στο χυμό της
– 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
– 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
– 1 πρέζα ρίγανη
– 1 πρέζα ζάχαρη
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη και το αλάτι.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, όσο θέλουμε. Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.