ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη (βρίσκουμε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη σε ορισμένα σούπερ μάρκετ ή σε μαγαζιά με υγιεινές τροφές – μπορεί να αναγράφεται ως «αλεύρι αμυγδάλου»)
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- ξύσμα από 1 λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και με ένα άλλο τις σπρώχνουμε στη λαμαρίνα. Σχηματίζουμε έτσι σειρές από μπισκότα. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τα μπισκότα μέσα σε καραμελόχαρτα ή φόρμες σιλικόνης.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170° C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν μερικές ώρες, ώστε να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους.
Μυστικό. Φτιάχνουμε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα ανοιξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ και τα αφήνουμε να λιώσουν με την επίδραση του ατμού, προσέχοντας να μην πέσουν μέσα σταγόνες. Αν θέλουμε να τα λιώσουμε σε φούρνο μικροκυμάτων, τα βάζουμε σε δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα και ρυθμίζουμε το φούρνο στα 600 W. Ανά 30 δευτερόλεπτα, βγάζουμε και ανακατεύουμε, για να ελέγξουμε αν έχουν λιώσει.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!