ΥΛΙΚΑ
-3 κουτ. γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
-1 πράσο, ψιλοκομμένο
-150 γρ. μπέικον
-250 γρ. κιμά χοιρινό
-3 αβγά
-300 γρ. κρέμα γάλακτος
-70 γρ. τυρί τριμμένο (έμενταλ ή γκούντα)
-1 φύλλο σφολιάτας
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Βάζετε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε την πιπεριά και το πράσο για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το μπέικον και τον κιμά, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, τα υλικά να βγάλουν όλα τα υγρά τους και στη συνέχεια να εξατμιστούν.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα ελαφρά και ανακατεύετε.
Αλείφετε το εσωτερικό μιας στρογγυλής ταρτιέρας διαμέτρου 22εκ. με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε τη βάση και τα πλαϊνά με το φύλλο σφολιάτας. Απλώνετε μέσα το μίγμα του κιμά και από πάνω το μίγμα της κρέμας, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνετε την κις στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει καλά και να ψηθεί η γέμιση. Σερβίρετε την κις χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια.
Tips. Πριν κόψετε την κις -ή οποιαδήποτε άλλη τάρτα- την αφήνετε πρώτα να κρυώσει αρκετά, αλλιώς θα διαλυθεί.