ΥΛΙΚΑ
500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
μισό κιλό σέλινο
1 κιλό σέσκουλα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα φασόλια για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνετε.
Πλένετε τα σέσκουλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Πλένετε και κόβετε και τα σέλινα σε κομμάτια μήκους 5 εκ.
Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα φασόλια, ανακατεύετε και προσθέτετε τα σέσκουλα και το σέλινο. Ανακατεύετε απαλά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει και μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου. Μόλις μειωθεί το νερό, προσθέτετε και τον πελτέ.
Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.