ΥΛΙΚΑ
28 μπισκότα σαβαγιάρ
Για το σιρόπι φράουλας
400 γραμμ. καθαρισμένες φράουλες
100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λεμόνι (χυμό)
200 ml χυμό φράουλας
Για την κρέμα τιραμισού
600 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγί
Για την επικάλυψη
10 τεμάχια φράουλες
250 ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγί
80 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι: Ψιλοκόβετε τις φράουλες και τις βάζετε σε ένα μούλτι με την ζάχαρη, το λεμόνι και τον χυμό φράουλας, τα πολτοποιείτε και τα μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Συνεχίζετε με την κρέμα: Βάλετε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά στη μέση ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το κονιάκ και εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε λίγο από το μίγμα τυριού στην σαντιγί, ανακατεύετε ελαφρά και στην συνέχεια το προσθέτετε όλο στο μπολ με την κρέμα τυριού. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψετε απαλά από κάτω προς το κέντρο.
Για τη συναρμολόγηση: Βουτήξτε 14 μπισκότα σαβαγιάρ, (θα χρειαστεί να κόψετε ένα κομμάτι μικρό ώστε να μην εξέχει πολύ από το τσέρκι) ένα προς ένα στο σιρόπι φράουλας. Μετά από αυτό αραδιάστε τα μπισκότα στο κάτω μέρος ενός πυρέξ (20 Χ 20) ή σε τσέρκι 20cm.
Καλύψετε τα μπισκότα με μια μεγάλη ποσότητα κρέμας, περίπου την μισή ποσότητα της κρέμας. Βουτήξετε τα υπόλοιπα 14 μπισκότα σαβαγιάρ στo σιρόπι φράουλας και αραδιάσετε τα πάνω από την κρέμα. Απλώσετε την υπόλοιπη κρέμα Φιλαδέλφειας πάνω στα μπισκότα. Γαρνίρετε με σαντιγί και από πάνω φράουλες.
Βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!