ΥΛΙΚΑ
100 γρ. κουβερτούρα 65%, ψιλοκομμένη
20 γρ. γάλα
100 γρ. βούτυρο, σε κύβους
50 ml amaretto
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. πουρέ κάστανο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τζίντζερ
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
Για το γλάσο
1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. κουβερτούρα 65%
20 γρ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη, για διακόσμηση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ – 2 λεπτά.
Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια φόρμα 20×10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στον κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!