ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε μερίδες
– 3/4 λάδι
– 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
– 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
– 6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
– 1/2 κιλό κριθαράκι
– Αλάτι και πιπέρι
– 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μερικές φορές και σβήνουμε με το κρασί. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε το κρέας στη γάστρα και το ψήνουμε για 40 – 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε μέσα στη γάστρα χλιαρό νερό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το κριθαράκι. Το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας 2 με 3 φορές.
Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στο κριθαράκι. Το αφήνουμε για λίγο και το βγάζουμε από τον φούρνο.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κεφαλογραβιέρα.
Καλή σας όρεξη.