ΥΛΙΚΑ
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
250 γρ. κολοκύθα κίτρινη, σε κύβους
250 γρ. σελινόριζα, σε κύβους
150 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
1 ξινόμηλο, σε κύβους
2 καρότα, σε ροδέλες
2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
1 κουτ. σούπας μέλι ρευστό
40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
1 μοσχολέμονο (λάιμ)
μισή κουτ. γλυκού κουρμουμά
1 κουτ. γλυκού εστραγκόν
1 κουτ. γλυκού θυμάρι, φρέσκο ή ξερό
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνετε διπλή λαδόκολλα, βάζετε μέσα το κοτόπουλο, όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα βάζο αναμειγνύετε το μέλι, το ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα και τους χυμούς από το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο, τον κουρκουμά, το εστραγκόν, το θυμάρι και χτυπάτε δυνατά. Περιχύνετε τα λαχανικά και το κοτόπουλο, κλείνετε καλά τη λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 50-60 λεπτά.
Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά ζεστά γαρνίροντας με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Tips. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο ψυγείο να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Θα αποκτήσουν ακόμα περισσότερη γεύση.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!