ΥΛΙΚΑ
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κολοκύθια σε μικρά καρέ
2 καρότα σε μικρά καρέ
1 πατάτα σε μικρά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
μισή σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά καρέ
1 πιπεριά τσίλι κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα για 30 λεπτά
1 κουτ. σούπα μείγμα μπαχαρικών (κύμινο, κόλιανδρο, τζίντζερ, σε σκόνη)
2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
100 γρ. μακαρονάκι κοφτό
Για το σερβίρισμα
χυμό από 1-2 λάιμ
2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε τα ρεβίθια, το ζεσταίνετε μπαχαρικών και τον ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, κλείνετε με το καπάκι και βράζετε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μη διαλυθούν.
Τέλος, προσθέτετε το ζυμαρικό, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ή μέχρι να βράσει το μακαρονάκι. Σερβίρετε τη ΣΟΎΠΑ σε βαθιά πιάτα ή μπολ πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και όσο χυμό λάιμ θέλετε.
Tips: Μπορείτε να διαλύσετε 2 κουτ. σούπας ταχίνι σε χυμό από 3 λάιμ για περισσότερη ένταση στη γεύση.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!