ΥΛΙΚΑ
250 γρ. άσπρο ταραμά (ή κόκκινο)
7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι άνηθο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
Ρίγανη
Κύμινο και μαυροπίπερο κατά βούληση
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
-Προσοχή όχι αλάτι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε καλά το ψωμί. Στραγγίστε το και τρίψτε το με τα χέρια σας. Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόψτε τα.
Κάντε το ίδιο με τα σκόρδα. Πλύνετε πολύ καλά τον μαϊντανό και τον άνηθο και ψιλοκόψτε.
Σε βαθύ σκεύος βάλτε όλα μαζί τα υλικά, τον ταραμά, τα μυρωδικά, το ψωμί, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά καθώς και το αλεύρι και ζυμώστε κανονικά όπως θα κάνατε με μια ζύμη…
Αν η ζύμη σας βγει κάπως σφιχτή, προσθέστε λίγο χλιαρό νεράκι. Πλάστε τους ταραμοκεφτέδες και τηγανίστε τους σε σιγανή φωτιά, για να ψηθούν ομοιόμορφα και από μέσα και από έξω και απολαύστε τους ζεστους-ζεστούς και λαχταριστούς. Και κρύοι όμως είναι καλοί…
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!