ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής
300 γρ. τόνο σε λάδι ή νερό, κονσέρβα
100 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
2 ντομάτες αποφλοιωμένες, σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
80 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, σε λωρίδες
30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, ψιλοκομμένη
2 καρδιές μαρουλιού
3 καρδιές σέλερι
80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό, αλατίζετε και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι και βράζετε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει καλά. Στο μεταξύ στραγγίζετε και τον τόνο.
Σε σαλατιέρα ρίχνετε το ρύζι, τον τόνο, τις ελιές, τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τις πιπεριές και την κάππαρη. Ψιλοκόβετε τις καρδιές μαρουλιού και τις καρδιές σέλερι και τις προσθέτετε στη σαλατιέρα.
Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε.