ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– 4 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
– λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
– 1 1/2 Κούπα αλεύρι
– 1 1/2 ανθρακούχο νερό
– Σόδα
– 1 κουταλιά λάδι
– Αλάτι, πιπέρι
– 1 ασπράδι μαρέγκα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
– 5-6 σκελίδες σκόρδο
– 1/2 φλυτζάνα καρύδια
– μισό από το μισό κιλό ψωμιού, το λευκό μέρος καθαρισμένο από την κόρα του.
– Λίγο αλάτι
– μισό φλυτζάνι του καφέ ξύδι
– 1 φλυτζανάκι λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ για ένα λεπτό το αλεύρι, το αλάτι, πιπέρι, το λάδι και τη σόδα.
Το αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα και την στιγμή που θα το χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο. Ανακατεύουμε και βουτάμε τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια μια μια και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σκορδαλιά
Βάζουμε το ψωμί να μουσκέψει καλά. Το στύβουμε και το βάζουμε στο Μούλτι. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρύδια, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο πολτός.
Υ.Γ. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλό για το τηγάνισμα: Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε σε τρυπητό να φύγουν τα νερά τους και τα αλευρώνουμε με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τα τηγανίζουμε.
Επίσης προσέχουμε αν το ξύδι για τη σκορδαλιά είναι δυνατό ρίχνουμε λιγότερο.