ΥΛΙΚΑ:
– 280 γρ. φρέσκο γάλα
– 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 1/2 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας κοπανισμένοι στο γουδί με ελάχιστη κρυσταλλική ζάχαρη για να γίνουν σκόνη
– 6 κρόκοι αυγών
– 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη μαστίχα. Σ΄ ένα μπολ αδειάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη ή με μια κουτάλα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με το γάλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα (αυτό συμβαίνει όταν φτάσει η θερμοκρασία στους 84-85 ο C).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος. Τοποθετούμε παγάκια σε ένα μεγαλύτερο σκεύος, βάζουμε πάνω το σκεύος με την κρέμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χλιαρύνει.
Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος στη χλιαρή κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα ή άλλο δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!