ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ούζο
500 γρ. ψίχα μυδιού
2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
βρασμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρουμε ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα ή να καεί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 7΄-8΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Προσθέτουμε τα μύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και βράζουμε για 4΄. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι και φρεσκοκομμένο άνηθο.
Tips: Λίγος χυμός λάιμ θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.
Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!