ΥΛΙΚΑ
8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι.
Για τη γέµιση
μισή κόκκινη + μισή πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
μισό κρεµµύδι σε φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
λίγη ρίγανη.
Για τη γαρνιτούρα
4 πατάτες βρασμένες
2 καρότα βρασμένα
100 γρ. φέτα
φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 β. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και ύστερα τα απλώνετε ένα ένα στον πάγκο. Βάζετε στο κέντρο τους από λίγη γέµιση και τα κλείνετε µε οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σε ταψί.
Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το ελαιόλαδο με το κρασί, περιχύνετε τα πακετάκια του κοτόπουλου και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου µέχρι να ροδίσουν.
Στο µεταξύ λιώνετε τις βρασμένες πατάτες και τα καρότα με την πρέσα του πουρέ ή με πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια της ρίγανης, περιχύνετε με ελαιόλαδο και φέτα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε κάθε µερίδα από δύο τρία πακετάκια κοτόπουλου, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και συνοδεύετε µε τον πουρέ.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!