ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
375 γρ. Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
220 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κυβάκια
6 γρ. αλάτι
80 γρ. νερό παγωμένο
Για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
2 αβγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμάρι φρέσκο
1 μελιτζάνα τσακώνικη σε λεπτές φέτες
1 κολοκύθι μέτριο σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι και χτυπάτε με το φτερό για 2 – 3 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα ή μέχρι να γίνει σαν άμμος. Προσθέτετε το παγωμένο νερό κουταλιά- κουταλιά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Κάνετε τη ζύμη μπάλα, τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ τυπάτε τα αβγά με αβγοδάρτη, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γάλα, το τριμμένο τυρί, το ξύσμα λεμονιού, τα φυλλαράκια από το θυμάρι, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε μία ταρτιέρα με λίγο ελαιόλαδο. Ανοίγετε τη ζύμη της τάρτας σε στρογγυλό φύλλο και απλώνετε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά με ζύμη.
Αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε μέσα στην τάρτα, τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Αφήνετε την κις να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!