ΥΛΙΚΑ
1 κιλο (6-7 τεμάχια) μελιτζάνες φλάσκες
300 γρ. (10 φέτες) Edam
300 γρ. (10 φέτες) ζαμπόν ή γαλοπούλα
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα ντομάτας
1050 ml (5 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις απλώνετε σε ταψί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα απλώνετε ένα κομμάτι ζαμπόν ή γαλοπούλα και ένα κομμάτι τυρί και τις διπλώνετε στη μέση.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τα 50ml γάλα και τη σάλτσα τομάτας και από πάνω τοποθετείτε τις μελιτζάνες.
Πασπαλίζετε με το μισό τυρί.
Ετοιμάζετε τη Mπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και την απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!