ΥΛΙΚΑ
– 200 γρ. βούτυρο
– 200 γρ. ζάχαρη
– 4 αυγά
– 2 κάψουλες βανίλιας
– 100 γρ. γιαούρτι αγελάδος
– 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
– 400 γρ. ροδάκινα κομπόστα κομμένα σε κύβους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια.
Ρίχνουμε στο μείγμα διαδοχικά γιαούρτι – αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τα κομμένα ροδάκινα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη ή μαρμελάδα ροδάκινο.