ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο πένες
– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 500 γρ. μανιτάρια
– 350-400 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
– 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
– 3 μπάλες μοτσαρέλα
– 200 γρ. παρμεζάνα
– ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
– 2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο ψιλοκομμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε την γαλοπούλα και τα μανιτάρια. Βάζουμε λάδι σ’ ένα τηγάνι βαθύ και σωτάρουμε το κρεμμύδι με την καπνιστή γαλοπούλα και τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και τα φρέσκα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη μισή παρμεζάνα και την σάλτσα και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος .
Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 200 οC για 20 λεπτά.
Τα βράζουμε, ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και απλώνουμε την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 με 15 λεπτά.