ΥΛΙΚΑ
- 375 γρ. σπορέλαιο
- 375 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 120 γρ. καρύδια
- 75 γρ. σταφίδες, (προαιρετικά)
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- φύλλα δυόσμου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, 250 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 125 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.
Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 25×30 εκ. και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.
Tip: Προσοχή! Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν την κόψουμε!
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!