ΥΛΙΚΑ
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- Μισό φλιτζάνι κρασί
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
- 500 γρ. πέννες
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη
- αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο
- 400 γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε τα φιλέτα του κοτόπουλου να γίνουν σαν σνίτσελ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου με το μίγμα των μυρωδικών. Τα κάνετε ρολό και τα δένετε με φυτικό σπάγκο στις άκρες.
Τοποθετείτε τα γεμισμένα φιλέτα σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με ένα φλιτζάνι νερό ανακατεμένο με το κρασί. Τα σκεπάζετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα αλλά να μη στεγνώσουν. Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με το ζωμό του ταψιού. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον προσθέτετε στο τηγάνι. Ρίχνετε την κάππαρη και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες και στο μεταξύ ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας τον βασιλικό, τον ανθότυρο, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το ξίδι, το σκόρδο, αλάτι και τέσσερις κουταλιές νερό. Χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Σουρώνετε τις πέννες μόλις βράσουν, τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το πέστο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις πέννες με πέστο κι από πάνω τα ρολάκια του κοτόπουλου, από τα οποία έχετε αφαιρέσει τον σπάγκο και γαρνίρετε με την κόκκινη σάλτσα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!