ΥΛΙΚΑ
- 6 φέτες ψωμί για τοστ
- 6 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 4 φέτες ζαμπόν
- 2 αβγά
- 4 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- πατατάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Απλώνουμε τις φέτες για τοστ στον πάγκο εργασίας μας. Για το κάθε σάντουιτς θα χρειαστούμε 3 φέτες για τοστ.
Μοιράζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού από 1 κ.σ. μαγιονέζα και το τυρί. Στις 2 φέτες από κάθε σάντουιτς βάζουμε το ζαμπόν.
Τοποθετούμε τη μία φέτα ψωμιού με το ζαμπόν πάνω στην άλλη, χωρίς να ακουμπάνε οι φέτες του ζαμπόν μεταξύ τους, και καλύπτουμε με τη φέτα ψωμιού με το τυρί. Πιέζουμε πολύ καλά ώστε να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και κόβουμε περιμετρικά την κόρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών. Γυρνάμε και από τις δυο πλευρές για να απορροφηθεί όλο το μείγμα.
Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει βάζουμε τα σάντουιτς. Ιδανικά τοποθετούμε ένα τηγάνι πάνω από τα σάντουιτς και πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Καθαρίζουμε το τηγάνι από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. βούτυρο. Ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο για επιπλέον 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με πατατάκια.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!