ΥΛΙΚΑ
– 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
– 1 κουτάλι σούπας βούτυρο
– 1 κουτάλι σούπας αλεύρι
– 1-11/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
– 6 αυγά
– 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
– 2 κουτ. σούπας ριγκάτο τριμμένο
– αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ και αφού κρυώσουν τις καθαρίζουμε, αφαιρώντας τις εξωτερικές φλούδες και τους πολλούς σπόρους. Τις στραγγίζουμε από τα υγρά τους και τις λιώνουμε με το σύρμα ή με δύο πιρούνια.
Μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα, ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τ’ ασπράδια και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της μελιτζάνας τους κρόκους.
Ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα και ρίχνουμε τα τυριά, το αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μέτρια μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
Αλοίφουμε μία φόρμα για σουφλέ με βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 25-30 λεπτά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!