ΥΛΙΚΑ
– 180 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη σε κομματάκια
– 100 γρ. βούτυρο
– 60 γρ. ζάχαρη
– 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
– 100 γρ. φουντούκι σκόνη στο μπλέντερ
– 30 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη αφού τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
Το βάζουμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και το πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο φουντούκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 25 με 30 λεπτά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!