ΥΛΙΚΑ
10 αβγά, χτυπημένα
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
250ml γάλα φρέσκο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες
4 μέτριες πατάτες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα. Ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και ανακατεύετε.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και αραδιάζετε μέσα τις πατάτες ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Για την ομελέτα: Πολτοποιείτε στο μούλτι το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι. Σε μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πολτοποιημένα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε ελαφρά και περιχύνετε με τα αβγά. Μεταφέρετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180οC, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα. Σερβίρετε μαζί με ντοματοσαλάτα.
Tips
Αν δεν έχετε τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρετε τα λαχανικά σε ταψί προτού τα περιχύσετε με τα αβγά.
Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε την ομελέτα μόνο με τα λαχανικά και να σερβίρετε στο πλάι τις πατάτες.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studiom.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!