ΥΛΙΚΑ (Μερίδες: 4 – 5)
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους περίπου των 3 εκ.
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- Μισό κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας (κοφτή) μουστάρδα πικάντικη
- ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι (ή όσο λεμόνι μας αρέσει)
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μαραθόσπορο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε περίπου 1.300 ml νερό, (ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά), ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε το μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!