ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο
500γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε stick (λωρίδες)
300γρ. chips καλαμποκιού χοντροκομμένα
100ml γάλα
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
1 λίτρο χυμό ρόδι
100γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο: Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, το βουτάτε στο γάλα ανακατεμένο με το αβγό και στη συνέχεια το πανάρετε με τα chips καλαμποκιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Για τη σάλτσα: Βάζετε να βράσουν όλα τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα sticks κοτόπουλου με τη σάλτσα ροδιού.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!