ΥΛΙΚΑ
-2,5 κιλά παϊδάκια χοιρινά, μικρού μεγέθους
-1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
-8 σκελίδες σκόρδο
-2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
-1 κουτ. γλυκού βασιλικό
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
-1 φλιτζάνι ρούμι σκούρο
-Μισό φλιτζάνι κέτσαπ
-Ένα τέταρτο φλιτζανιού σόγια σος
-Ένα τέταρτο φλιτζανιού μέλι
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
-Μισή κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα κατά τα ¾ με νερό και το αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα παϊδάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 45 λεπτά. Αποσύρετε τα παϊδάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Σε μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε σε ταψί τα παϊδάκια και τα σκεπάζετε με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε τα παϊδάκια για περίπου 1 ώρα, γυρίζοντας τα κάθε 20 λεπτά. Σερβίρετε τα παϊδάκια σε πιάτα και συνοδεύετε ιδανικά με ψητές ολόκληρες πατάτες και πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!