ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
- Μία πρέζα μπούκοβο
- 2 κονσέρβες (800 γρ.) πολτοποιημένες ντομάτες
- 1-2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ. σ. βασλικό, ψιλοκομμένο
- 75ml βότκα
- 500γρ. ζυμαρικά της προτίμησής σας pasta of your choice
- Παρμεζάνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο, με λίγο αλάτι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά επί μία ώρα.
Προσθέτουμε την βότκα και ανακατεύουμε.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά, τα οποία προσθέτουμε στην σάλτσα και σερβίρουμε με άφθονη παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube