ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. χυλοπιτάκι, βρασμένο αλ ντέντε
-4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση
-300 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
-150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πικάντικο, τριμμένο
-μισό ματσάκι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
-λίγο ελαιόλαδο
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 β. Κελσίου. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί και βάζετε εκεί τα κομμάτια της ντομάτας (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω). Μοιράζετε την τριμμένη παρμεζάνα (ή το κεφαλοτύρι) σε κάθε κομμάτι ντομάτας και από πάνω, μοιράζετε τα 150 γρ. μοτσαρέλας.
Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρετε τις ψημένες ντομάτες σε μια πιατέλα. Αδειάζετε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το βρασμένο χυλοπιτάκι και το απλώνετε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Στρώνετε τις μισές ψημένες ντομάτες και σκεπάζετε με το υπόλοιπο χυλοπιτάκι. Καλύπτετε με τις υπόλοιπες ντομάτες και πασπαλίζετε με το άλλα 150γρ. μοτσαρέλα. Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!